Home » Blog » Algemeen » Een duurzame verlichtingsoplossing voor de Rembrandt Tower

Een duurzame verlichtingsoplossing voor de Rembrandt Tower

Als we ons werk laten zien, kiezen we daarvoor meestal een vrij recente case. De technologie in onze producten wordt steeds geavanceerder, dus het is logisch dat we dat graag uit willen lichten. Toch is ons ‘oude’ werk niet ineens achterhaald. Sterker nog, het laat juist zien dat onze verlichtingsoplossingen duurzaam zijn en lang meegaan. Neem bijvoorbeeld het werk dat we in de Rembrandt Tower hebben verricht, de hoogste wolkenkrabber van Amsterdam. Dat project is alweer van acht jaar geleden, maar de meer dan tweeduizend armaturen in het gebouw doen het nog steeds.

De bouw van de imposante Rembrandt Tower ging in 1992 van start. Sinds 1995 is het gebouw in gebruik als kantoorpand. In 2013 is ons gevraagd of we een nieuwe oplossing konden bedenken voor de verlichting, want de bestaande compactfluo downlighters moesten vervangen worden.

In totaal hebben we 2100 nieuwe LED-downlighters geleverd, waarmee zowel mooie als functionele verlichting gecreëerd wordt. Die 2100 armaturen zijn verspreid over 35 verdiepingen. De centrale hal van het gebouw alleen al huist er 400. De resterende verlichting is geïnstalleerd in de gangen van de verdiepingen. Electro Technisch Buro Siberg B.V. was verantwoordelijk voor de installatie.

De armaturen zijn allemaal van onze INPACT 150-lijn, met een matte zilveren cone. Ze zijn bovendien voorzien van een op maat gemaakte verloopring die geschikt is voor metalen plafonds. Door een speciale reflectortechniek zijn ze ook geschikt voor hoge ruimtes.

Die techniek kwam goed van pas in de centrale hal, waar je vanuit de eerste drie verdiepingen op uit kunt kijken dankzij een prachtige vide. De armaturen in deze vide hebben een output van 3800 lm, maar wel in een smalle bundel. Dit in verband met de grote open ruimte eronder.

Ook op zoek naar een passende verlichtingsoplossing, klein of groot? Voel je vrij om contact met ons op te nemen, via mail of per telefoon.

Op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!