Bij Lumission werken wij al meer dan een decennium met dezelfde zogeheten chip-on-board (COB)  LED-technologie van Bridgelux. Door de jaren heen is de efficiëntie daarvan enorm toegenomen, wat geresulteerd heeft in een steeds lager verbruik bij een gelijkblijvende lichtoutput. We zijn nu echter op het punt dat efficiëntie en lichtkwaliteit niet meer verder samen kunnen gaan omdat het maximaal haalbare bijna is bereikt.

Dit betekent dat wij voor alle Lumission-downlights binnenkort de twee beste keuzes gaan aanbieden voor de verschillende wensen/toepassingen in de markt.

  • Bridgelux F90 voor de beste efficiëntie/lichtkwaliteit-verhouding.
  • Bridgelux Thrive voor de beste lichtkwaliteit/efficiëntie-verhouding.

In deze blog leggen we uit wat Bridgelux F90 is en waarom het de beste keuze is als energiezuinige verlichting de voornaamste wens is.

De F90-technologie maakt namelijk gebruik van een extra dunne, rode fosforlaag die helpt om een betere kleurweergave van wit licht te produceren, zonder dat het ten koste gaat van de energie-efficiëntie. Grof gezegd geldt namelijk dat hoe dikker de fosforlaag wordt, hoe minder energiezuinig de LED-verlichting.

Dankzij de zogeheten Potassium Fluorosilicate (PFS)-technologie die Bridgelux licenseert, kan de LED-verlichting die het bedrijf een energie-efficiëntie bereiken die normaliter toebehoort aan LED-verlichting met slechts een CRI van 80. Deze CRI (Colour rendering index) geeft aan hoe natuurgetrouw de kleurweergave is, oftewel de lichtkwaliteit. De F90-verlichting biedt echter een CRI van 90 in plaats van 80.

Dit maakt het wat ons betreft de beste keuze voor alle projecten waarbij duurzaamheid de hoogste prioriteit heeft. Met de Bridgelux F90-verlichting hoeft dit niet te betekenen dat je klanten inleveren op lichtkwaliteit.

Volgende week bespreken we de Thrive-technologie van Bridgelux, die juist lichtkwaliteit vooropstelt.

Back To Top