Bij Lumission hebben we kwaliteit heel hoog in het vaandel staan. Dat vertaalt zich niet alleen naar hoogwaardige producten, maar ook naar een zeer lange levensduur. Onze LED-verlichting is zo ontworpen en gefabriceerd dat het onder normale omstandigheden makkelijk 5 tot 7 jaar mee moet gaan, veel langer nog als de verlichting niet continu aan staat. We geven daarom ook standaard 5 of 7 jaar garantie op al onze producten. Niet omdat het nodig is, maar omdat we juist het volste vertrouwen dat je er geen gebruik van hoeft te maken.

Garantie is erg belangrijk, begrijp ons niet verkeerd. Beloftes van bedrijven zijn leuk, maar als ze niet in rechtmatige vorm op papier staan, heb je er weinig aan. Maar garantie is eigenlijk ook gewoon vervelend. Het liefst wil je er geen gebruik van hoeven maken. Het kost jou of je cliënten dan wel geen geld, maar wel tijd en moeite. In de ideale situatie werken de producten die je koopt naar behoren en blijven ze dat ook doen tot ver na hun beloofde levensduur.

Bij Lumission ontwikkelen we onze producten daarom op zo’n manier dat de levensduur gemaximaliseerd wordt. Elk armatuur wordt onderworpen aan een temperatuurmeting in ons eigen lab in Haarlem. Daarnaast vergelijken we alle licht- en elektrotechnische parameters van onze producten met de internationale standaarden, om er zeker van te zijn dat ze hieraan voldoen.

Op het gebied van koeling zetten we nog een aantal stappen extra. In tegensteling tot veel verlichtingsproducenten besparen we niet op het gebied van koelingsmateriaal. Ook ondersturen we de LEDjes in onze armaturen, waardoor de temperatuur continu ruim onder het vastgestelde maximum blijft. Hierdoor kunnen we een hoge levensduurverwachting garanderen.

Dat is het mooie aan LED-verlichting. Zij vallen niet in een keer uit, zoals traditionele verlichtingsbronnen. Wel neemt de lichtstroom in de loop ter tijd geleidelijk af, tot het licht zo zwak is dat het eigenlijk niet meer functioneel is. Dankzij uitgebreid testen en al meer dan tien jaar ervaring kunnen we heel goed voorspellen na hoeveel branduren dit gebeurt. Onze armaturen hebben een gecalculeerde levensduur va 50.000 tot 80.000 uur.

Vertaald naar de praktijk is 6 jaar in een situatie waarbij de verlichting 7 dagen per week, 24 uur per dag aan staat. Bij 6 dagen per week, 12 uur per dag (bijvoorbeeld in een winkel) kan de verlichting het 12 volhouden. Op kantoor, bij 5 dagen per week en 10 uur per dag, loopt de levensduur zelfs op tot 20 jaar.

Mocht er toch iets stuk gaan en is de garantieperiode al verstreken, dan kunnen onze producten altijd modulair vervangen worden. Op die manier kunnen we de levensduur van het armatuur weer verlengen, zonder dat het in zijn geheel omgewisseld hoeft te worden. Maar daarover meer in een volgende blog.

Meer weten over onze garantiebelofte? Bel ons of neem contact op per mail.

Back To Top