Bij Lumission werken wij al meer dan een decennium met dezelfde zogeheten chip-on-board (COB)  LED-technologie van Bridgelux. Door de jaren heen is de efficiëntie daarvan enorm toegenomen, wat geresulteerd heeft in een steeds lager verbruik bij een gelijkblijvende lichtoutput. We zijn nu echter op het punt dat efficiëntie en lichtkwaliteit niet meer verder samen kunnen gaan omdat het maximaal haalbare bijna is bereikt.

Dit betekent dat wij voor alle Lumission-downlights binnenkort de twee beste keuzes gaan aanbieden voor de verschillende wensen/toepassingen in de markt.

  1. Bridgelux F90 voor de beste efficiëntie/lichtkwaliteit-verhouding.
  2. Bridgelux Thrive voor de beste lichtkwaliteit/efficiëntie-verhouding.

In deze derde en (voorlopig) laatste blog over Bridgelux leggen we uit wat Bridgelux Thrive is en waarom het de beste keuze is als je voor de beste lichtkwaliteit wilt gaan.

Thrive maakt gebruik van een broad-blue chip-technologie en een speciale fosforsamenstelling als oplossing voor het gebrek aan cyan in veel LED-verlichting. Dit zorgt voor een zogeheten full-spectrum benadering, wat wil zeggen dat het zo dicht mogelijk in de buurt komt bij het spectrum van licht dat de zon uitstraalt. Dit zorgt niet alleen voor beter licht, maar dergelijke verlichting is ook minder vermoeiend voor de ogen en heeft een bewezen positief effect op het slaapritme en algeheel welzijn.

Bridgelux Thrive doet zo niet onder voor full-spectrum verlichting met een CRI van 90+, maar heeft de energiezuinigheid van CRI 90-producten. Dit maakt Thrive de beste keuze als lichtkwaliteit de hoogste prioriteit heeft, maar het niet volledig ten koste mag gaan van de energie-efficiëntie. Er zijn uiteraard energiezuinigere opties, maar die bieden niet dezelfde natuurgetrouwe kleurweergave. Andersom bestaat er ook verlichting met een betere lichtkwaliteit, maar die oplossingen zijn dan weer niet duurzaam.

Heb je meer vragen over het spanningsveld tussen lichtkwaliteit en energie-efficiëntie? Voel je vrij om contact met ons op te nemen, want we voorzien je graag van advies!

Back To Top