Deze maand luidt het einde in van de TL-buis zoals we die kennen van kantoor, van vroeger op school of van ieder andere groot gebouw waar je ooit bent geweest. Sinds september gelden er namelijk nieuwe, strengere eisen voor verlichting op het gebied van energie-efficiëntie. TL-verlichting is qua technologie dusdanig verouderd dat het onmogelijk aan die eisen kan voldoen.

TL-verlichting is overigens niet verboden. Het mag gewoon nog verkocht worden, maar de komende maanden en jaren zal het langzaam maar zeker verdwijnen uit winkels, groothandels en uiteindelijk nergens meer in gebruik zijn, als de bestaande TL-verlichting vervangen wordt. Er geldt wel een verbod op de productie ervan, dus de enige TL-verlichting die nu nog verkrijgbaar is, was nog op voorraad. Zodra die voorraad op is, is het gedaan met de TL-buizen zoals we die kennen.

Dit is overigens geen sentimenteel stuk waarin we afscheid nemen van het TL-tijdperk en herinneringen ophalen over hoe mooi die tijd was. TL-verlichting is achtergehaald en er zijn inmiddels veel mooiere alternatieven, die nog zuiniger zijn ook. LED-verlichting is een uitstekende vervanger voor de typische TL-buizen die op kantoren en scholen te vinden zijn. Zo is ons INLINO bandrasterarmatuur speciaal ontworpen om bestaande TL-verlichting te vervangen. Onze producten zijn zo gemaakt dat ze zonder extra installatie in de bestaande verlichtingsoplossing geïntegreerd kunnen worden.

Door een speciale brede lichtbundel zijn er bovendien minder van deze armaturen nodig om dezelfde ruimte te verlichten als bij TL-buizen. Zo wordt de potentiële energiebesparing die je met een overstap naar LED-verlichting kunt alleen maar groter. Tel daar de zeer lange levensduur bij op en je bent klaar voor de toekomst met onze bandrasterarmaturen. Meer weten over de INLINO?  We hebben er in juli al eens een lofzang over geschreven, want ze zijn erg trots op dit praktische en tegelijk ook prachtige product.

Back To Top