Afgelopen oktober opende burgemeester Sharon Dijksma het gerenoveerde en gemoderniseerde House Modernes, een multifunctioneel complex met winkels en kantoren in de binnenstad van Utrecht. Lumission leverde hiervoor downlighters en de noodverlichting in het trappenhuis. We zijn trots dat we ons steentje bij hebben kunnen dragen aan dit iconische Utrechtse pand.

House Modernes is een gebouw met al flink wat geschiedenis. Het originele pand, Galeries Modernes, was in het begin van de jaren ’40 een plek om te winkelen of wat te eten. Sindsdien is het meerdere keren van naam veranderd: Kwantum Hallen, Blue Building, De Planeet.

Tegenwoordig heet het House Modernes, een verwijzing naar de oorspronkelijke naam, maar ook naar het feit dat het gebouw flink gemoderniseerd tijdens de meest recente renovatie. Het renovatieproject maakt zelfs kans op de Kern Jaarprijs, die 9 december wordt uitgereikt door Kern, een centrum voor vastgoedprofessionals.

Via Van Den Pol Elektrotechniek hebben we het gebouw van speciale varianten van de INVERSO-150 downlighters voorzien, die in een opbouwbehuizing direct aan kabelgootsystemen gemonteerd zijn. Daarnaast is het trappenhuis uitgerust met de UPLOAD 400, de emergency-uitvoering om precies te zijn. Hierdoor blijft het trappenhuis goed verlicht, zelfs als de stroom uitvalt.

Op zoek naar meer voorbeelden van ons werk? Ga dan naar onze projectpagina.

 

Back To Top