Op de assemblageafdeling van LUMISSION werken vier medewerkers die via Spaarne Werkt bij ons zijn gedetacheerd. Spaarne Werkt helpt inwoners van Haarlem en omgeving die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben met het vinden van een (leer)baan. Een van die mensen is Michael (52). Hij werkt al bij ons sinds…tja… sinds wanneer eigenlijk?

“Ik weet het niet precies, maar ik heb twee kerstpakketten gekregen van hier, dus minstens twee jaar. Het is prettig werk met leuke collega’s. Ik werk hier beneden met nog iemand anders. Panelen komen per container binnen en die stapel ik over naar andere pallets die naar de klant gaan. In het begin heb ik ook armaturen gemonteerd, maar daarna ben ik overgezet naar de magazijnafdeling.”

“Hiervoor zat ik in de textiel bij een ander bedrijf, maar die gingen stoppen. De huur moest betaald worden en dat konden ze niet ophoesten, dus toen was die afdeling ineens weg en i moest iedereen verdeeld worden. Ik heb toen opgegeven dat ik interesse heb in elektra en daarvoor hadden ze iemand nodig bij LUMISSION, dus toen ben ik hierheen gestuurd.”

“Om hier te komen moet ik steeds over het viaduct. Twee keer per dag eroverheen. Ik heb geen auto, dus toen heb ik een elektrische fiets gekocht. Want je hebt wind tegen en dat is echt ploeteren anders. Een auto heb ik verder niet nodig, want alles wat ik moet doen is op fietsafstand.”

“Naast mijn werk ben ik de laatste tijd technisch LEGO aan het verzamelen. Dat is wel echt voor 18+, het is niet die LEGO met die gebouwen van de brandweer enzo. Misschien ken je de Formule 1-auto? Die LEGO-auto’s verzamel ik. Het is niet om te spelen maar om in elkaar te zetten. Daarna is het gewoon for show. Soms ben je vier uur of zelfs twee dagen bezig om het in elkaar te zetten. Ik heb ook nog een hele kast vol dvd’s en blu-rays om lekker een film te kijken. Dat is het wel qua hobby’s.”

Back To Top