Nicole Verhoeven (43) is sinds maart van dit jaar begonnen als Operationeel Inkoper & Planner voor Lumission. Van verlichting wist ze nog niet veel voordat ze hier kwam werken. Het was vooral de werkcultuur die haar aantrok. “De reden dat ik heel graag op gesprek wilde komen, is omdat de recruiter zei dat het hier down-to-earth is. En dat is wel gebleken. We doen het samen. Dat vind ik heel belangrijk.”

“Ik kom zelf helemaal niet uit de de verlichting, maar heb wel ervaring met ordermanagement. Ik heb hiervoor 3,5 jaar bij Homestock gewerkt, een soort mini woonwarenhuis, zo noemden ze zichzelf. Ik ben daar begonnen op de customer care-afdeling, die bestond toen nog helemaal niet. Daarna heb ik ook nog ruim twee jaar ordermanagement gedaan.

Voor het bestellen van orders en de levertijden en voorraden in de gaten houden hoef je niet heel veel technische kennis te hebben. Maar ik kan me zo voorstellen dat ik in de loop der tijd wel veel over verlichting mee ga krijgen, omdat iedereen er hier zo gepassioneerd over praat.

“Ik heb na de havo een grafische vormgeving gedaan, en daarna een hbo-studie communicatie. Grafisch vormgeven is nog steeds een hobby van me. Misschien dat ik er op den duur ook iets op het werk mee doe, maar ik probeer me nu eerst te concentreren op het ordermanagement. Ik ben nog maar net begonnen, dus er is nog heel veel om te leren.”

 

De dag van Nicole

“Ik begin de dag meestal met het checken van m’n mailbox, kijken welke orders binnen zijn gekomen, dat soort dingen. Die worden allemaal uitgedraaid en het liefst gelijk dezelfde dag ingevoerd. En op maandagen maken we de planning voor de assemblagelijn beneden. Daarover hebben we elke week een bespreking om te kijken wat er ligt, wat er af moet, wat voorrang heeft. Ook een groot deel van de inkopen neem ik voor mijn rekening.”

“Verder probeer ik zoveel mogelijk vragen van leveranciers te beantwoorden. En we zijn bezig met een nieuw systeem om meer inzichtelijk te krijgen hoe onze voorraad er voorstaat en wanneer we weer opnieuw dingen moeten bestellen. Ook kijken we samen met de afdeling Operations hoe we processen nog efficiënter kunnen inrichten.”

“Maar tijdens mijn sollicitatie werd wel al gezegd dat mijn functie niet in beton is gegoten. We gaan het gewoon samen bekijken en vormgeven. Waar liggen mijn sterke punten? Wat vind ik leuk en wat vind ik minder leuk?”

“Ik heb nu bijvoorbeeld al wat officemanagementtaken naar me toe getrokken. Bijvoorbeeld de urenregistraties voor Spaarne Werkt en alle vakantieplanningen. Dat werd voorheen aan verschillende mensen doorgegeven. En toen zei ik: als ik voor de mensen van de assemblagelijn al de planning maak, dan vind ik het logisch dat ze ook hun uren en vakantiedagen aan mij doorgeven

 

Informeel

“Het is een kleine organisatie, dus het komt er automatisch een beetje bij dat het redelijk informeel is. Ik zit bijvoorbeeld naast Frank. Dat is één van de partners en ik mag alles horen wat hij zegt. Als hij hier met iemand aan de telefoon zit, dan hoeft hij niet naar een andere kamer om zijn gesprek te voeren. Doordat je dicht bij elkaar zit, krijg je ook veel van elkaar mee en pik je toch sneller dingen op.”

“De reden dat ik heel graag op gesprek wilde komen, is omdat de recruiter zei dat het hier down-to-earth is. En dat is wel gebleken. We doen het samen. Dat vind ik heel belangrijk. En ik vond het ook heel leuk om te horen dat ze samenwerken met Spaarne Werkt. Dat zegt toch wel iets over de organisatie.”

Back To Top