We zijn bij LUMISSION met een relatief klein team, waarin iedereen eigenlijk verschillende petten opheeft en nauw met elkaar samenwerkt. Zo ook Rob, een van onze ‘nieuwere’ collega’s. Hij solliciteerde op een functie als technical sales support, maar inmiddels houdt hij zich vooral bezig met datamanagement. “Eigenlijk had iedereen die hier werkte het gewoon te druk, dus er was meer ruimte nodig.”

“Ik heb tot diep in mijn twintiger jaren gestudeerd. Ik heb eerst de mavo gedaan, en daarna ben ik mbo elektrotechniek gaan doen, met als specialisatie elektronica. Uiteindelijk ben ik doorgegaan naar het hbo, waar ik Electronic Engineering and Design heb gedaan, zoals dat dan zo fancy heet.”

“Ik heb heel veel stages gelopen daarvoor natuurlijk, maar mijn eerste baan was als webdeveloper. Iets anders dan waar ik voor gestudeerd heb, maar het had wel wat raakvlakken. Ik wilde toen ook gewoon het liefste in Amsterdam werken, waar ik woonde. Maar na vier jaar ging het bedrijf verhuizen en ik zat ook niet helemaal op mijn plek daar. En toen ben ik hier begonnen, na een pauze van een jaartje ongeveer. Dit is eigenlijk pas mijn tweede grotemensenbaan.”

“Ik doe best wel veel dingen, maar officieel doe ik datamanagement. Zorgen dat alle data goed staat bij artikelen, de prijzen en dergelijken. Op de website beheer ik ook veel dingen. We hebben daarnaast een nieuw dashboard in de maak waarop we heel goed kunnen zien hoe de verkopen gaan en dat soort dingen. En we hebben sinds dit jaar een mooi meetapparaat waar ik veel mee bezig ben. Dat is natuurlijk ook data.”

“De functie waar ik op solliciteerde was officieel technical sales support. Maar er was sowieso ruimte voor twee vacatures al toen, omdat er best veel werk lag. Dus het was ook een beetje kijken van wat het beste uitkomt, de technische kant of die van sales. En zelf vond ik de technische kant een stuk interessanter.”

“Uiteindelijk moet je als je werk hebt liggen natuurlijk wel iemand aannemen die dat oppakt. Maar Lumission maakt ook wel duidelijk dat je moet gaan doen wat je leuk vindt, en dat ze daarna wel weer verder kijken. Een goed voorbeeld hiervan is Jorrit. Die werkt hier nu geloof ik al zo’n vijf jaar, maar toen hij hier kwam had hij totaal geen ervaring met verlichting. Dat hoef je niet per se te hebben.”

“Ik vind verlichting wel interessant, ik wil er meer over weten en dan pak je wel wat dingen op. Ik was thuis ook al bezig met domotica. Ik heb bijvoorbeeld van die heel simpele wifi-switches gekocht. Die hoor je officieel te gebruiken via zo’n app, maar ik vind het leuker om dat helemaal zelf uit te zoeken en te programmeren.”

“Het is niet zo dat mijn hele blik veranderd is, maar ik merk nu wel dat ik iets meer bezig ben met wat dat specificaties van verlichting zijn. En als je ergens loopt en dan de verlichting bekijkt, dan denk je van ‘oh, dat kan wel beter’. Het is niet dat ik in één keer een verlichtingsman ben geworden, maar je bent toch wel iets meer op aan het letten. En ik heb meer verstand gekregen van hoe het werkt.”

Back To Top