Op de assemblageafdeling van LUMISSION werken vier medewerkers die via Spaarne Werkt bij ons zijn gedetacheerd. Spaarne Werkt helpt inwoners van Haarlem en omgeving die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben met het vinden van een (leer)baan. Vorige week hadden we al een interview met Michael, vandaag is het de beurt aan Roland (55). Hij werkt hier alweer een paar jaar naar tevredenheid, want hier is het niet ‘wij versus zij’.

“We worden voor vol aangezien hier. Bij het vorige bedrijf was het toch een beetje van ‘jullie’ en ‘wij’. Hier ben je helemaal compleet.”

“Ik ben hier via paswerk (tegenwoordig Spaarne Werkt, red.) gedetacheerd. Dat is ook alweer drie of vier jaar geleden. Ik weet het niet precies meer, de tijd gaat zo snel. Ik heb het heel erg naar mijn zin. Dit is een van de beste bedrijven waar ik tot nu toe naar gedetacheerd ben.”

“Het werk zelf vind ik ook hartstikke mooi. Ik vind het heel belangrijk dat er duurzame producten worden gemaakt. Het is goed spul, het gaat jaren mee. Ik geloof dat wij een garantie hebben van vijf jaar, dus ik wil ook dat het goed de deur uitgaat. Ik vind het heel vervelend als er een keer wat terugkomt. Meestal gebeurt dat niet hoor, want dan past het gewoon niet of er is iets over. Over het algemeen gaat het spul eruit en komt het niet terug.”

“Ik bouw de armaturen tegenwoordig ook helemaal op, dus vanaf de koelunit, LED erin, spiegeltje erin, enzovoort. Ik heb LTS gedaan, dus ik heb best wel iets met techniek in principe. Ik heb nog een poosje beveiligingscamera’s gedaan bij een bedrijf, maar daar had je dus duidelijk het verschil tussen Paswerkers en zij. We hadden zelfs een eigen lunchplek. Hier zitten we gewoon door elkaar heen.”

“Wat ik ook heel fijn vind: als ik iets constateer wat niet goed is, dan ga ik er of mee naar Gert (de werkplaatschef, red.) of ik ga rechtstreeks even naar Erik (de eigenaar, red.) Vaak wordt er een foto van gemaakt en gaat dat direct naar de fabrikant toe. Je hebt als medewerker wel degelijk invloed op wat er gebeurt. En dat wordt ook gewaardeerd.”

Back To Top