“Het is een spannende tijd voor ons”

De armaturen van LUMISSION worden altijd zo ontworpen dat ze eenvoudig aangepast kunnen worden tijdens hun levensduur. Een andere behuizing, een nieuwe LED-driver, noem het maar op.

Zo blijft onze verlichting toekomstbestendig. Maar om ook de komende decennia de mooiste en meest efficiënte verlichting te kunnen blijven leveren, komen we nu met een volledig vernieuwde productlijn: de Inverso II. Mede-oprichter Erik Ploem kan daar alles over vertellen.

“Het is een spannende tijd voor ons. We hebben een aantal reeksen van inbouw LED-armaturen ontwikkeld, maar die zijn inmiddels tussen de zeven en tien jaar oud. We hebben ze steeds wel weer vernieuwd door de nieuwste LED-technologie en LED-drivers toe te passen, maar nu gaan we al die reeksen vervangen door één nieuwe reeks.”

“Ik heb al 35 jaar ervaring met het ontwikkelen van verlichtingsarmaturen, maar waar we nu mee komen, dat is wel echt bijzonder. Die nieuwe reeks zit zo slim in elkaar, het combineert het beste uit alle eerdere reeksen. En het mooie ervan is ook dat onze LED-leverancier tegelijkertijd met een revolutionair nieuw product komt: Bridgelux F90.”

“De kwaliteit van licht wordt steeds belangrijker. Voorheen moest je de keuze maken tussen kwaliteit of efficiency. Als je voor kwaliteit koos, dan moest je de concessie doen dat je 15 tot 17 procent minder efficiënt bent. Met deze nieuwe gepatenteerde Bridgelux F90-technologie komt het allemaal bij elkaar: je krijgt nu die hoge kwaliteit én de hoge efficiency.”

“Wij zijn de eerste in de markt die hun downlightreeks voorzien van deze nieuwe LED-technologie. Dat geeft ons en onze klanten een groot concurrentievoordeel!”

“Tunable white wordt ook steeds vaker toegepast. Je menselijke biologische klok is afgesteld op het daglicht. We zijn eigenlijk niet gemaakt om de hele dag binnen onder kunstlicht te werken. Het is veel beter voor je prestaties en welzijn als je het ritme van het licht mee laat lopen met dat van het zonlicht. Dat wordt steeds belangrijker.”

“En natuurlijk slimme toepassingen van verlichting, zoals dat je kunt monitoren hoeveel mensen er in een ruimte zijn. Als je een groot kantoorpand hebt met flexplekken, dan kan je scannen hoeveel mensen er op een bepaald moment zijn en dan bepaalde verdiepingen sluiten als er bijvoorbeeld veel mensen op vakantie zijn. Dan kan daar het licht en de verwarming uit. Zo kun je dan je besparingen halen.”

“Ook begint de aandacht in de markt nu pas te komen voor energielabel C. Grotere kantoren en bedrijven zijn vanaf volgend jaar verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Daar zet onze groothandel Solar ook erg op in: het bewust maken van klanten en hen helpen met verduurzamen.”

“Er zijn sowieso veel producten in de markt die aan vervanging toe zijn. Er hangen nog honderden, duizenden kilometers aan TL-buizen die allemaal vervangen moeten worden. Daar hebben wij gewoon de perfecte producten voor.”

Meer weten over de Inverso II-productreeks? Houd onze website in de gaten of volg ons op LinkedIn. Voor informatie over bestellingen kun je direct contact opnemen met Solar Nederland via www.solarnederland.nl.

Back To Top