Henk van Brecht is binnen Solar Nederland werkzaam als lichtadviseur op de afdeling special sales. In die functie werkt hij veel samen met onze sales director Marcel Kramer. Het kwaliteitsaspect en installatiegemak zijn voor Henk de voornaamste redenen om de producten van LUMISSION te adviseren. En het snelle schakelen natuurlijk, waardoor aanvullende wensen van de installateur snel ingewilligd kunnen worden. “Je hoeft eigenlijk nooit nee te verkopen aan de installateur.”

Henk: “De keuze voor mij om voor LUMISSION te kiezen is het kwaliteitsaspect en het installatiegemak. Met name dat laatste. Dat is een veelgehoorde kreet van de installateurs waar wij aan leveren. En ja, we hebben het exclusief in het pakket, dat betekent dat wij vanuit Solar ook naar onze klanten meer support bieden en meer voorraad beschikbaar hebben van de LUMISSION-armaturen.”

“Ze kunnen erg snel leveren, want ze hebben natuurlijk een eigen productie in Haarlem. Dus op het moment dat er geproduceerd moet worden, dan is het meestal binnen een week gerealiseerd. En daarnaast kan er snel geschakeld worden bij klantspecifieke wensen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk, dus je hebt altijd een passend antwoord richting richting de installateur.”

“Het mooiste voorbeeld wat ik kan noemen is het eerste grote project wat we samen gedaan hebben, de Rembrandt Tower in Amsterdam. Daar hadden we te maken met een plafond met behoorlijke grote sparingmaten. Die maat was groter dan we met de standaardproducten konden afdichten. LUMISSION heeft toen heel snel geschakeld door grote ringen te leveren.”

Marcel: “Bij Solar liggen veel van onze producten al op voorraad, de standaardproducten dus. Maar moet het net even anders zijn, dan hebben Henk en ik contact en zorgen we ervoor dat die extra toevoegingen snel geleverd kunnen worden aan de installateur.

Henk: “De installateur heeft vaak handjes te kort, dus hoe makkelijker het aangeleverd wordt, des te makkelijker het voor de installateur is.”

“De nieuwe downlight die we bij Solar Light verkopen, vind ik een mooi product. Het grote voordeel is dat er nu ook een tweede maat is van 195 millimeter, waardoor we in veel gevallen geen correctiering meer nodig hebben.”

“Daarnaast biedt het vanaf de Pro en de Premium-uitvoering een CRI van 90, zonder in te boeten op de efficiency van het armatuur. En dat is eigenlijk heel erg uniek. LUMISSION loopt daar denk ik toch minimaal een jaar mee vooruit op de concurrentie. Daarnaast is alles enorm aan te passen. Dus je hoeft eigenlijk nooit nee te verkopen aan de installateur.”

Marcel: “Henk weet heel erg veel van onze producten. Solar is de expert voor Lumission-producten in de markt.”

Henk: “Ik heb de nieuwe downlight al geïntroduceerd bij een aantal installateurs waar ik veel zaken mee doe en hoor er louter positieve verhalen rover. De klanttevredenheid was er al bij de oude downlight, maar die neemt denk ik alleen maar toe.”

“Het is gewoon een heel goede samenwerking met LUMISSION en dan met Marcel in het bijzonder. En nogmaals, dat klinkt heel slijmerig, maar zo bedoel ik het niet. Ik durf wel te zeggen dat we vaak aan een paar woorden voldoende hebben om te begrijpen wat de bedoeling is.”

Back To Top