Duurzaamheid en ondernemerschap gaan bij ons hand in hand. We vinden het erg belangrijk dat de installateurs die onze producten gebruiken, lang nadat ze bij ons een order hebben geplaatst nog losse onderdelen kunnen nabestellen.

Die manier van werken gaat automatisch gepaard met een lagere belasting van het milieu. We hebben deze onderdelen in eigen productie en beheer, en proberen altijd om zoveel mogelijk toepassingen ervoor te vinden, zodat we niet voor ieder nieuw product ook weer talloze unieke onderdelen moeten produceren.

Bij LUMISSION ontwerpen we onze armaturen ook altijd vanuit het principe dat alles, inclusief de losse componenten, vervangbaar moet zijn. Re-use, reduce en recycle, is ons credo. Daarom maken we onze producten modulair, zodat onderdelen altijd los geleverd, geïnstalleerd of vervangen kunnen worden.

Tien jaar naleverbaar

En omdat we ook de behuizing van de armaturen zelf produceren, hoef je als installateur niet bang te zijn dat je na een paar jaar alweer een volledig nieuw armatuur moet installeren als er onverhoopt iets defect blijkt. Bij ons is het bestaande armatuur nog gewoon leverbaar, als geheel of per onderdeel. Bij ons zijn onderdelen minimaal tien jaar naleverbaar.

Dat doen we niet alleen om installateurs flexibiliteit te bieden bij hun projecten. Het zorgt er ook voor dat onze ecologische voetafdruk kleiner is dan wanneer we voor alle producten in ons portfolio unieke componenten zouden gebruiken. En wanneer we enkel volledig afgemonteerde eindproducten zouden leveren als er een armatuur aan vervanging toe is. Stel je voor dat je daarvoor ook steeds weer individuele verpakkingen vol plastic meelevert. Dat telt al snel op.

In de volgende blog vertellen we je meer over wat we allemaal doen om ook die stapel afval verder te verkleinen. Van Re-use naar reduce!

Back To Top