Home » Blog » Alle berichten » Onze eigen case voor Human Centric Lighting

Onze eigen case voor Human Centric Lighting

Human Centric Lighting (HCL) gaat de manier waarop we naar kunstmatige verlichting bekijken voor goed veranderen. Het is de toekomst van onze industrie, dus we vinden het belangrijk dat we ook zelf toewerken naar dat toekomstbeeld. Daarom hebben we een paar maanden geleden ons eigen kantoor uitgerust met HCL-armaturen.

Het is niet dat we nog meer bewijs nodig hadden van alle voordelen die HCL biedt. We hebben al meerdere projecten gedaan waarbij we verlichtingsoplossingen hebben bedacht die daglicht simuleren. Het is ook geen toeval dat veel van onze producten op zijn minst HCL-compatibel zijn. Als je ervan overtuigd bent dat een bepaalde technologie het helemaal gaat worden, dan moet je bereid zijn om daarin te investeren.

Dat is precies de reden waarom het tijd werd om ook op onze eigen werkplek HCL te installeren. Zeg wat je doet en doe wat je zegt, toch? We hebben onze nieuwe verlichtingsoplossing nu een paar maanden en we zijn nog steeds erg tevreden. De vorige armaturen waren sowieso aan vervanging toe, want die zaten er al meer dan tien jaar in. Een mooi visitekaartje voor onze beloofde lange levensduur, maar het was wel echt tijd voor een upgrade.

Onze HCL-oplossing

Dankzij de splinternieuwe HCL-armaturen die we geïnstalleerd hebben, zijn we weer helemaal klaar voor de toekomst. We hebben de verlichting ook meteen geïntegreerd in onze draadloze Zen-Lite-sturingssysteem, dat automatisch alles bedient gedurende de dag. Die dag begint om 7 uur ‘s ochtends met een warm licht van 3000 Kelvin. Om 12 uur ‘s middags is die kleurtemperatuur opgelopen tot 5200 Kelvin. Tegen het einde van de werkdag loopt de temperatuur weer geleidelijk terug. Om 7 uur ’s avonds is de temperatuur gedaald tot 2700 Kelvin en is het dus echt tijd om naar huis te gaan.

Al deze veranderingen in temperatuur en output zijn zonder flikkeringen. Het gebeurt heel geleidelijk dankzij de nieuwste drivers. Eigenlijk valt na een paar uur al niet meer op dat de verlichting überhaupt verandert. Dat is de kracht en pracht van HCL: het oogt zo natuurlijk. Toch is het verschil met traditionele verlichting enorm.

Ervaar de magie van HCL

Dat verschil valt pas op als je ineens weer die oude verlichting ziet. Naast ons kantoor zit een kleine kantine en daar is het licht zo warm dat we het sinds we zelf HCL hebben een kroeg zijn gaan noemen. Maar aan het eind van de dag is het dus precies andersom, want dan is het licht in ons kantoor nog warmer.

In ons eigen kantoor merken we die verandering niet op, maar het effect ervan is onmiskenbaar. We voelen ons echt actiever sinds de overstap naar HCL-armaturen. Dat is een van de voordelen van koel en fel licht. Zo’n actieve omgeving stimuleert productiviteit. Ook voelen je ogen echt minder vermoeid aan na een dag werken. En als het tijd is om naar huis te gaan, zorgt het warmer wordende licht ervoor dat je alvast een beetje in de rustmodus komt.

Op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!