Duurzaamheid en ondernemerschap gaan bij ons hand in hand. Minder verpakkingsmateriaal is handig voor installateurs, en beter voor het milieu. En omdat wij veel onderdelen zelf produceren, kunnen we veel custom oplossingen bieden aan klanten, maar het zorgt er ook voor dat we deze componenten eenvoudig kunnen ‘hergebruiken’ in andere productlijnen. Reduce en Re-use, noemen we dat. Maar ook na de levensduur van onze producten denken we aan het milieu.

Recycling is bij ons geen bijzaak. We hebben afvalscheiding in ons hele bedrijf doorgevoerd, inclusief de assemblage-afdeling. Onze armaturen zijn zo ontworpen dat de verschillende onderdelen gescheiden kunnen worden afgevoerd. De componenten kunnen niet alleen los vervangen worden, maar ook gerecycled.

We zijn hiervoor ook aangesloten bij Stichting Open (voorheen Wecycle). Deze organisatie houdt zich bezig met het inzamelen en recyclen van e-waste om daarmee de sector meer circulair te maken. Hiervoor hebben zij inzamelpunten in het leven geroepen, zodat de drempel om elektronisch afval op de juiste manier af te voeren lager wordt.
We maken ook gebruik van de diensten van het duurzaamheidsplatform Ecovadis. Zij toetsen bedrijven op hun duurzaamheidsprincipes en hoe goed deze in het hele bedrijfsproces zijn doorgevoerd. We vinden het belangrijk dat we hier goed op scoren en dat we hier ook verantwoording over af kunnen leggen naar onze partners.

Back To Top