Paul van der Maas is als sales engineer werkzaam bij Van den Pol Elektrotechniek. Hij houdt zich vooral bezig met het verduurzamen van de verlichting in bestaande panden. Hiervoor werkt hij veel met de producten van LUMISSION. “We kunnen heel kort schakelen en ik krijg altijd een snel en eerlijk antwoord.”

“Beter licht, meer opbrengst, maar minder energie en dus lagere kosten. Dat is in ’t kort wat ik doe. Onderdeel van mijn werk is het omzetten van bestaande verlichting naar LED-verlichting. Ik heb het voordeel dat ik heel veel weet van die oude verlichting, de typenummers, hoe groot iets is, dat soort dingen. Als ik een pand binnenloop, zie ik snel hoe ik iets om kan zetten naar LED.

“Ik ga naar klanten toe en maak in overleg met de klant een plan hoe we de verlichting kunnen verbeteren, verduurzamen, zuiniger maken, noem het maar op. Vaak ben ik ook nog wel betrokken bij de uitvoering.”

“LUMISSION levert materialen/verlichting die je heel makkelijk in bestaande situaties kunt toepassen. Dat klinkt heel eenvoudig, maar er zijn maar heel weinig merken die het op die manier doen. Er wordt veel op de markt gebracht, maar altijd vanuit de gedachte dat het voor nieuwbouw is.”

“Op projectniveau gebeurt het veel dat producten al door LUMISSION uitgepakt zijn voor ons. Daardoor krijgen we niet allemaal verpakkingen waar steeds maar één spot in zit. De pasring is er dan al opgezet. Dat klinkt als een klein dingetje, maar in de uitvoering is dit echt heel belangrijk. We hebben best veel leveranciers waar alles nog los in doosjes zit en dat kost niet allee veel tijd maar zorgt ook voor veel afval, als duurzaamste installateur zien wij dat graag anders.”

“Wij zeggen altijd tegen onze klanten dat wij goed zijn in het zo onzichtbaar mogelijk door een pand gaan. Vaak is hun angst dat er dan twintig man ‘s ochtends een bus uit komen stappen met vieze laarzen, er radio’s worden neergezet en dan alle verlichting eruit wordt getrokken. Maar als je met ons in zee gaat, dan doen we dat eigenlijk geruisloos.”

“Daarom is die samenwerking met LUMISSION zo goed bij dit soort projecten. Voor mij persoonlijk is het heel fijn dat ik ze altijd kan bellen. Zo van: ‘Ik zit hier en hier mee, met deze aantallen. Ik denk ongeveer aan dit soort type downlight. Is dat haalbaar? We kunnen heel kort schakelen en ik krijg altijd een snel en eerlijk antwoord.”

Back To Top