We hebben het deze maand over waarom en wanneer TL-verlichting gaat verdwijnen uit plekken als kantoren en scholen. Het is logisch om deze armaturen te vervangen door LED-verlichting, want die is veel zuiniger. Maar hoe efficiënt is deze technologie eigenlijk tegenwoordig? Daarvoor hoef je alleen maar naar onze INPLANO-panelen te kijken.

Toen we jaren geleden begonnen met het produceren van die panelen, hadden ze nog een wattage van 45 tot 50, wat nauwelijks efficiënter is dan de traditionele TL-verlichting

Maar naarmate de technologie zich verder ontwikkelde, ging het wattage steeds verder naar beneden. Tegenwoordig vraagt onze meest efficiënte INPLANO om 28,5W, met een lumen output van 3600lm. Dat is bijna twee keer zo efficiënt als tl-verlichting, met ongeveer dezelfde lichtintensiteit.

Onze INPLANO-armaruren zijn zo ontworpen dat ze TL-verlichting mooi kunnen vervangen, zonder daarbij functionaliteit te verliezen. We vinden het altijd belangrijk dat onze producten daadwerkelijk goed aansluiten op de behoeften van de mensen die er uiteindelijk gebruik van maken.

Daarom bieden we twee verschillende uitvoeringen aan van de INPLANO, met een opale cover en met een prismatische. De prismatische cover is geschikt voor ruimtes met veel beeldschermen, want deze vermindert de schittering van het licht. De opalen cover kan gebruikt worden op andere plekken, zoals in de wandelgangen of in de kleedkamers van een sportschool.

We hebben zelfs een speciale uitvoering voor plekken die een vriendelijkere uitstraling van de verlichting kunnen gebruiken, de INPLANO CIRCO. Met zijn ronde opening ziet deze er net wat decoratiever uit, ideaal voor bijvoorbeeld een wachtkamer of kantine. Kortom: de INPLANO laat zien hoe veelzijdig en efficiënt LED-technologie is tegenwoordig.

Back To Top