We hebben het al een paar keer gehad over ons INLINO bandrasterarmatuur en hoe dat speciaal is ontworpen om TL-verlichting in bijvoorbeeld scholen en kantoren te vervangen. We hameren er steeds op hoe makkelijk dat is, maar: hoe makkelijk is dat dan precies?

Plat gezegd is het een kwestie van ‘schuif ‘m er maar in’. Je koppelt de oude TL-bak los, haalt deze eruit en schuift ons bandrasterarmatuur er zo in. Het enige wat de installateur hoeft te doen is de stekker in het stopcontact steken, want wij kunnen de armaturen stekkerklaar aanleveren.

Onze INLINO heeft een standaardlengte van 1.72 meter, waardoor het armatuur precies in de bandrasterplaten past, die doorgaans 1.80 meter lang zijn. Voor de breedte zijn we uitgegaan van drie verschillende vaak voorkomende afmetingen: 126, 147 en 184 mm. Hierdoor is de montage een kwestie van het armatuur op de juiste plek leggen en aansluiten. Daarna kunnen de armaturen via Bluetooth verbonden worden met ons eigen Zen-Lite sturingssysteem, of andere populaire systemen zoals Dali.

We snappen dat de overstap naar nieuwe bandrasterarmaturen er een is die cliënten niet zomaar maken. Vaak gaat het om grote panden met honderden TL-buizen die dan allemaal vervangen moeten worden. Daar staat echter een significante energiebesparing tegenover, want LED-armaturen zijn een stuk zuiniger dan TL-verlichting. Bovendien zijn er niet per se exact evenveel vervangende armaturen nodig, omdat de INLINO dankzij zijn brede lichtbundel een groter oppervlakte verlicht.

Het is een kwestie van tijd voor TL-verlichting definitief verdwijnt. Wat ons betreft mogen die bakken en buizen vervroegd met pensioen. Daar worden wij blij van, maar jouw cliënten ook. Het is een investering die zichzelf terugverdient en de installatieklus is zo geklaard.

Back To Top