Home » Blog » Alle berichten » Blog #2 over koelelementen

Blog #2 over koelelementen

Een garantie zegt maar dan duizend woorden

Wij maken premium producten met componenten van hoge kwaliteit. Maar dat weten jullie niet. Tenminste, wij zeggen dat wel maar waarom zouden jullie ons op ons woord geloven? Daarom vinden we het belangrijk om die belofte te vertalen naar een lange garantie van 5 (en in sommige gevallen zelfs 7) jaar op onze producten. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat onze armaturen het nog veel langer volhouden, want ze hebben een levenscyclus van tenminste 50.000 branduren, en soms zelfs tot wel 80.000 uur. En dat heeft alles te maken met de koelelementen die we in onze vorige blog al even hebben besproken.

We herhalen de waarschuwing uit dat artikel nog maar eens: De grootste vijand van alle vormen van elektronica is temperatuur. Als je armatuur te heet wordt, dan gaat dat ten koste van de materialen en elektronische componenten binnen de behuizing. Daarom bevat een kwalitatief goed product een groot genoeg koelelement van de juiste materialen, om ervoor te zorgen dat de temperatuur nooit zo kritiek hoog wordt.

Omdat wij onze eigen producten ontwerpen en testen, hebben we de volledige zeggenschap over welke koelelementen in onze armaturen zitten. En ons besluit was om een voor een groot element van aluminium te gaan, zoals je kunt zien in de afbeelding hieronder. Ja, het is aan de flinke kant, maar daar hebben we een heel goede reden voor.

Blijf cool en ga langer mee

Des te groter en beter het koelelement is, des te lager de temperatuur van het armatuur. Minder warmte vertaalt zich direct naar een langere levensduur. Daarom hebben we er ook alle vertrouwen in dat we een garantie van 5 tot 7 jaar kunnen bieden. De werkelijke levensduur van onze producten is waarschijnlijk veel langer, tenzij de lichten 24 uur per dag aan blijven staan.

Er is wel een rekensom om te bepalen hoelang onze producten meegaan in een specifieke situatie. Het startpunt van die rekensom zijn die 50.000 minimale branduren. Als je van een situatie uitgaat waarin de armaturen 7 dagen per week en 24 uur per dag in gebruik zijn, gaan ze zo’n 6 jaar mee. Maar die levensduur wordt al snel aanzienlijk langer als het om een andere toepassing gaat. Denk aan een kantoorgebouw. Met 5 dagen per week en 10 uur per dag kunnen onze producten het tot wel 20 jaar volhouden.

TM-21 en LM-80.

We hebben ons huiswerk gedaan en die berekeningen kloppen, maar we kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt hoe we dat hebben gedaan. Daarvoor maken we gebruik van officiële testprotocollen (TM-21 en LM-80 als je het zelf op wilt zoeken). Deze protocollen zijn opgesteld om te controleren of geproduceerde LED-lichten wel de lichtoutput geven die ze beloven gedurende hun levensduur. Daarvoor moeten ze een test van 6.000 branduren doorstaan. Naar hoeveel uiteindelijke branduren zich dat vertaalt, hangt heel erg af van de temperatuur van de LED-verlichting wanneer deze in de praktijk in gebruik is. En daarom is het koelelement zo belangrijk. Omdat wij zo’n groot en kwalitatief koelelement gebruiken, wordt onze LED-verlichting veel minder warm en gaat het dus veel langer mee.

Als je de precieze details en berekeningen van deze tests wilt inzien, dan kunnen we die informatie uiteraard verschaffen. Zo niet, dan moet je het doen met onze belofte. En met onze uitgebreide garantie!

Vorige blog

Op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!